• ул. Славянска 9, гр. София
  • Пон - Пет 9:00 - 18:00
  • +359 886 975 008

Управление на административните разходи - как да си изберете фирма

  1. Счетоводна къща Contract.bg
  2. Блог
  3. Управление на административните разходи - как да си изберете фирма
Управление на административните разходи - как да си изберете фирма

Много фирми в бранша се опитват да покажат на своите клиенти компетенция в счетоводните услуги. Това е нещото, което най-много привлича един човек към това да направи избор.

Всеки човек, собственик на фирма, била тя регистрирана или пък не по Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) в един момент би могло да има нужда от счетоводни услуги.

Днес в блога на Contract.bg ще научите няколко неща, на които е важно да обърнете внимание преди да изберете някоя фирма, която да се погрижи за вас в счетоводен аспект.

1. Обърнете внимание на цената, базирана на месец

В бранша е пълно с фирми, чиято политика е не да управлява вашите средства, а да ги изразходи, като насреща предложи почти нулева ефективност.

Това е нещо, което със сигурност не искате да стане и с вас, но нека не избързваме – не всички са така, защото счетоводните услуги са нелесна задача.

Следователно, трябва да се вземе предвид това, че хората, които предлагат счетоводни услуги в никакъв случай не са глупави.

Не всеки човек, занимаващ се с финанси, е подлец или хиена, както масовият потребител мисли за хората, работещи в сектора.

2. Обърнете сериозно внимание на консултацията

Масовият клиент на счетоводните фирми робуват на грешното схващане, че щом счетоводителят, работещ в частна фирма, им иска обширна информация за техния бизнес, това непременно означава, че той не им мисли доброто. Този мит пречи на нормалните взаимоотношения между клиент и счетоводител.

Вместо да си мислите само за това как счетоводителят се опитва да ви ограби с информацията, която ви измъква, опитайте се да помислите още по-задълбочено, но от другата страна на монетата.

Вероятно този човек ще се опита в един момент да ви помогне да постигнете така необходимата на вашата фирма финансова устойчивост.

3. Изградете доверие между вас и вашия счетоводител

Административните разходи сами по себе си не са никак сложно нещо, но със сигурност не са лесни за следене, ръководене и т.н. С тази задача може да се справи само един опитен счетоводител.

Първоначално, той трябва да извърши един сериозен одит, да се разходи из финансовите архиви на вашата фирма и да намери пробойните в нея.

За подобни манипулации във фирмените документи, вие трябва да му се доверите и да дадете на вашия счетоводител онази свобода, от която той има нужда.

Доверието не се гради лесно. За трайно напасване между счетоводителя и вас, е необходимо адски много търпение, много доказване с времето и най-вече непоколебимо желание и отзивчивост за полезен труд в посока „Общ успех“.

Не с всяка счетоводна фирма вие можете да установите подобни отношения. За такова нещо вие трябва да се постараете да не показвате съмнението и резервираността си към тези хора, които в крайна сметка имат задачата да ви помогнат.

В заключение

Със счетоводна компания като Contract.bg вие ще имате възможността да установите дългосрочно партньорство, както и да се радвате на качествени услуги и бързо и отзивчиво обслужване.

Като клиент на фирма от подобен калибър в счетоводните услуги, вие имате уникалния шанс да се съсредоточите върху вашите задачи докато финансовия аспект на бизнеса седи в сигурни ръце.

Оценете:
4.56 36

ОБАДЕТЕ СЕ