• ул. Славянска 9, гр. София
 • Пон - Пет 9:00 - 18:00
 • +359 886 975 008

Изготвяне на документи при пенсиониране

 1. Счетоводна фирма Contract.bg
 2. Изготвяне на документи при пенсиониране
⚠️ В МОМЕНТА ТАЗИ УСЛУГА НЕ СЕ ПРЕДЛАГА.

Внимание! За да изтоготвим документи при пенсиониране е необходимо да ни предоставите пълномощно, с което да Ви представляваме пред институциите и да съберем необходимата информация.

Наближава време да се пенсионирате? Не сте напълно запознати с всичката документация, която се изисква при подаване на заявление за пенсиониране? Търсите доверен партньор, който да ви помогне в това начинание?

Ние от Contract.bg сме насреща. Нашата фирма от години е водеща в областта на предлагането на счетоводни услуги в София, а опитът и практиката ни дават още по-голяма увереност, че няма казус, който да не можем да разрешим.

Нужните документи при пенсиониране не са кой знае колко много, но за човек, който не се е сблъсквал с тях (какъвто е всеки скорошен пенсионер), това може да е сложна и изнурителна задача.

Поради това препоръчваме да се доверите на професионалисти, които са запознати с пенсионното законодателство на Република България и изискванията на Националния осигурителен институт (НОИ), и които ще ви спестят време, усилия и нерви.

Документи при пенсиониране – какво трябва да знаем

Първото и основно нещо, което е нужно да знаем, са минималната възраст и трудовият стаж, които са нужни за получаване на пенсия.

В случай, че вече се подготвяте за такава, най-вероятно сте запознати с тях, но за всеки случай ние ще ги обобщим.

Към 2019 година минималната възраст за пенсиониране на жените е 61 години и 4 месеца, а нужният трудов стаж е в размер на 35 години и 8 месеца. За мъжете тези цифри изглеждат така – минимална възраст 64 години и 2 месеца, минимален трудов стаж 38 години и 8 месеца. Ако не покривате тези изисквания, ще трябва да изчакате докато вече ги покривате.

Основните документи, които Националният осигурителен институт изисква, включват:

 • Трудова книжка;
 • Осигурителна книжка;
 • Военно-отчетна книжа (важи само за мъжете);
 • Акт за раждане на дете (важи само за жените);
 • Заявление по образец(издава се като формуляр);

В случай, че вашият случай е специфичен, ние ще ви консултираме и ще се ангажираме с изготвянето на документите за вашите конкретни нужди.

Защо да се доверим на Contract.bg

Пенсионирането е един от най-щастливите моменти в живота на един човек, тъй като от този момент нататък вие сте свободни да се радвате на живота.

Ние искаме да ви помогнем в този стремеж като ви осигурим всичката документация нужна за едно успешно пенсиониране.

Не се затормозявайте с дребните административни досади – оставете ние да го направим. Вие се фокусирайте върху подготовката на новия си живот, времето със семейството и, разбира се, реализацията на всички ваши мечти и желания. За останалото ще се погрижим ние!

Оформяте ли документи за пенсиониране?
Счетоводна кантора Contract.bg предлага съдействие за оформяне на документацията, нужна при достигане на нужната възраст за пенсиониране. Очакваме да се свържете с нас, за да можем да обсъдим детайлите и какво ще ни бъде нужно, за да сме максимално бързи в оформлението на нужните документи.
Какви документи са нужни?
За да може човек да се пенсионира е необходимо да предостави пред Националния осигурителен институт следните документи:
 • Трудова книжка;
 • Осигурителна книжка;
 • Военна книжка - за мъже;
 • Акт за раждане на дете - за жени;
 • Заявление по образец от НОИ.
Мога ли сам да подам документите в НОИ?
Държавата не задължава хората да използват услугите на посредници, за да се оформят документите. В този смисъл може сами да подадете нужната документация, в случай че имате знания и всичко е ясно при попълване на заявлението образец, предоставено от НОИ. Препоръчваме да използвате услугите на компетентни лица, тъй като попълването на документацията не е особено лесно и може да се допусне грешка, която да доведе до по-дълъг срок в разглеждането и обработката на документите ви за пенсиониране.
Колко струват услугите на Contract.bg?
Актуална цена за тази услуга може да получите, когато се свържете с нас. Имаме няколко уточняващи въпроса, които изискват отговори, за да преценим колко време ще е нужно да оформим нужните документи.
Може ли да съдействате дистанционно?
Съществува такъв вариант, който е удобен за всички хора в предпенсионна възраст, независимо в кой край на България се намират. Очакваме да се свържете с нас, за да обсъдим детайлите и да споделим от какво ще имаме нужда, за да започнем работа.
Консултация предлагате ли?
Да, специалистите в Contract.bg могат да ви консултират във връзка с това, което е нужно за да се пенсионирате успешно. В случай че имате въпроси, очакваме да се свържете с нас.
Оценете:
2.60 242