• ул. Славянска 9, гр. София
 • Пон - Пет 9:00 - 18:00
 • +359 886 975 008

Изготвяне на документи при пенсиониране

 1. Счетоводна къща Contract.bg
 2. Изготвяне на документи при пенсиониране
⚠️ В МОМЕНТА ТАЗИ УСЛУГА НЕ СЕ ПРЕДЛАГА.

Внимание! За да изтоготвим документи при пенсиониране е необходимо да ни предоставите пълномощно, с което да Ви представляваме пред институциите и да съберем необходимата информация.

Наближава време да се пенсионирате? Не сте напълно запознати с всичката документация, която се изисква при подаване на заявление за пенсиониране? Търсите доверен партньор, който да ви помогне в това начинание?

Ние от Contract.bg сме насреща. Нашата фирма от години е лидер в бранша на счетоводните услуги, а опитът и практиката ни дават още по-голяма увереност, че няма казус, който да не можем да разрешим.

Нужните документи при пенсиониране не са кой знае колко много, но за човек, който не се е сблъсквал с тях (какъвто е всеки скорошен пенсионер), това може да е сложна и изнурителна задача.

Поради това препоръчваме да се доверите на професионалисти, които са запознати с пенсионното законодателство на Република България и изискванията на Националния осигурителен институт (НОИ), и които ще ви спестят време, усилия и нерви.

Документи при пенсиониране – какво трябва да знаем

Първото и основно нещо, което е нужно да знаем, са минималната възраст и трудовият стаж, които са нужни за получаване на пенсия.

В случай, че вече се подготвяте за такава, най-вероятно сте запознати с тях, но за всеки случай ние ще ги обобщим.

Към 2019 година минималната възраст за пенсиониране на жените е 61 години и 4 месеца, а нужният трудов стаж е в размер на 35 години и 8 месеца. За мъжете тези цифри изглеждат така – минимална възраст 64 години и 2 месеца, минимален трудов стаж 38 години и 8 месеца. Ако не покривате тези изисквания, ще трябва да изчакате докато вече ги покривате.

Основните документи, които Националният осигурителен институт изисква, включват:

 • Трудова книжка;
 • Осигурителна книжка;
 • Военно-отчетна книжа (важи само за мъжете);
 • Акт за раждане на дете (важи само за жените);
 • Заявление по образец(издава се като формуляр);

В случай, че вашият случай е специфичен, ние ще ви консултираме и ще се ангажираме с изготвянето на документите за вашите конкретни нужди.

Защо да се доверим на Contract.bg

Пенсионирането е един от най-щастливите моменти в живота на един човек, тъй като от този момент нататък вие сте свободни да се радвате на живота.

Ние искаме да ви помогнем в този стремеж като ви осигурим всичката документация нужна за едно успешно пенсиониране.

Не се затормозявайте с дребните административни досади – оставете ние да го направим. Вие се фокусирайте върху подготовката на новия си живот, времето със семейството и, разбира се, реализацията на всички ваши мечти и желания. За останалото ще се погрижим ние!

Счетоводна кантора Contract.bg предлага съдействие за оформяне на документацията, нужна при достигане на нужната възраст за пенсиониране. Очакваме да се свържете с нас, за да можем да обсъдим детайлите и какво ще ни бъде нужно, за да сме максимално бързи в оформлението на нужните документи.

За да може човек да се пенсионира е необходимо да предостави пред Националния осигурителен институт следните документи:

 • Трудова книжка;
 • Осигурителна книжка;
 • Военна книжка - за мъже;
 • Акт за раждане на дете - за жени;
 • Заявление по образец от НОИ.

Държавата не задължава хората да използват услугите на посредници, за да се оформят документите. В този смисъл може сами да подадете нужната документация, в случай че имате знания и всичко е ясно при попълване на заявлението образец, предоставено от НОИ.

Препоръчваме да използвате услугите на компетентни лица, тъй като попълването на документацията не е особено лесно и може да се допусне грешка, която да доведе до по-дълъг срок в разглеждането и обработката на документите ви за пенсиониране.

Актуална цена за тази услуга може да получите, когато се свържете с нас. Имаме няколко уточняващи въпроса, които изискват отговори, за да преценим колко време ще е нужно да оформим нужните документи.
Съществува такъв вариант, който е удобен за всички хора в предпенсионна възраст, независимо в кой край на България се намират. Очакваме да се свържете с нас, за да обсъдим детайлите и да споделим от какво ще имаме нужда, за да започнем работа.

Да, специалистите в Contract.bg могат да ви консултират във връзка с това, което е нужно за да се пенсионирате успешно. В случай че имате въпроси, очакваме да се свържете с нас.

Оценете:
2.61 234