• ул. Славянска 9, гр. София
  • Пон - Пет 9:00 - 18:00
  • +359 886 975 008

Подаване на годишна данъчна декларация за юридическо лице без дейност

  1. Счетоводна фирма Contract.bg
  2. Подаване на годишна данъчна декларация за юридическо лице без дейност

Вие сте юридическо лице без дейност за предходната година? Трябва да подадете годишна данъчна декларация пред Националната агенция по приходите на Република България? Имате нужда от помощ, тъй като не сте напълно наясно с всички изисквания?

Contract.bg ще ви помогне в разрешаването на всички спорни въпроси и неясни моменти. Ние притежаваме богат опит по отношение осчетоводяването на всякакви юридически лица, включително такива без дейност.

Ние знаем, че подаването на годишна данъчна декларация не е проста дейност за всеки, особено ако не сте се сблъсквали с нея до момента. Затова сме готови да ви предложим съдействие и да ви обясним всичко, което не ви е ясно и ви затруднява, за да не си навличате допълнителни проблеми с НАП.

Защо фирмите без дейност са длъжни да подават ГДД

Законът все пак задължава юридическите лица без стопанска дейност за предходната да подават годишна данъчна декларация, макар и да не са длъжни да подават годишен отчет за дейността (ГОД) поради липса на такава.

Немалко юридически лица не са запознати с това изискване, поради което го пропускат и, съответно, подлежат на глоба.

Ние сме тук, за да ви спестим излишните нерви и пари. Готови сме да ви консултираме и да отговорим на всичките ви въпроси по отношение на задълженията ви пред НАП, изискванията на закона и годишните данъчни декларации, така че не се колебайте да ни потърсите.

Contract.bg – защо да ни се доверите при подаване на ГДД

Ние разполагаме с богат опит и експертиза по отношение осчетоводяването, както на физически лица, така и на юридически такива.

Запознати сме с всички изисквания, задължения и тънкости в българското законодателство по отношение осчетоводяването на една фирма. Поради това сме уверени, че няма казус, който да не можем да решим и няма пречка, който да не можем да преодолеем.

Знаем, че времето е най-ценният ресурс за всеки един човек, поради което не желаем да пилеем вашето. Оставете ни да поемем тези досадни изисквания, за да може вие да се фокусирате върху нещата, които наистина имат значение.

Ако се нуждаете от коректни счетоводители, опитни консултанти, видни професионалисти и точни партньори, ще ги намерите в Contract.bg. Ние сме тук, за да решим проблемите ви, а не да ви създаваме допълнителни!

Предлагате ли подаване на ГДД на фирми без дейност?
Да, предлагаме тази услуга при изключително атрактивни условия. Очакваме да се свържете с нас, за да можем да изпълним тази услуга коректно, бързо и да можем да ви помогнем в изпълнението на този ангажимент.
Колко струва услугата?
Цената на услугата е една от най-адекватните на пазара с оглед нуждата от време, което отнема изпълнението на този ангажимент. За актуална цена, очакваме да се свържете с нас.
Има ли срок, който трябва да се спази?
Да, подаването на годишна данъчна декларация на юридически лица без дейност задължително трябва да се осъществи до 31 март. След тази дата подлежите на глоба, ако не сте подали нужния документ пред държавните институции.
Какво се подава в документа?
Декларацията за липса на дейност удостоверява факта, че вашата фирма не е осъществявала дейност през отчетната година и се подава в Търговския регистър. С подаването на този документ се освобождавате от задължението да подавате ГФО, тъй като реално цифрите в отчетите следва да бъдат нули.
Има ли глоба за неподаване на ГДД?
Да, законът предвижда налагане на санкции, в случай че не е подадена тази нулева декларация. Експертите в Contract.bg съветват да не пропускате законоустановения срок и да не чакате до последния момент, тъй като рискуваме да изпуснем крайния срок.
Нямам дейност, но съм регистриран по ДДС, какво следва?
Тези случаи са сравнителна рядкост в счетоводната практика, но въпреки това са възможни. В този случай периодично следва да се подават до 14-то число Справка декларация по ЗДДС, Дневник за покупките и Дневник за продажбите, макар и с нулеви ставки.
Оценете:
4.7 119