• ул. Славянска 9, гр. София
  • Пон - Пет 9:00 - 18:00
  • +359 886 975 008

Как да изберете най-добрия софтуер за счетоводството на вашия бизнес

  1. Счетоводна фирма Contract.bg
  2. Блог
  3. Как да изберете най-добрия софтуер за счетоводството на вашия бизнес
Как да изберете най-добрия софтуер за счетоводството на вашия бизнес

Когато управлявате собствен бизнес вие трябва да притежавате знания в много сфери, сред които счетоводство, маркетинг, управление на човешки ресурси. Всяко от тези направления има своите специфики, но и важна роля за успеха на вашия бизнес.

Счетоводството е област, която затруднява много от предприемачите. Истината е, че малък процент от собствениците на бизнес разбират тази сложна, но толкова важна материя от управлението на пасивите и активите на своя бизнес.

Точно поради тази причина те предпочитат да се доверят на счетоводители или софтуери за счетоводство, с които по-лесно да следят и управляват приходите, разходите, паричните потоци и данъците на бизнеса.

Ако изборът на счетоводен софтуер е нещо ново за вас, ние ви предоставяме няколко ценни съвета, с които да вземете правилното решение.

1.Определете нуждите на вашия бизнес

Вашите нужди трябва да са съобразени с големината на вашия бизнес и предмета на дейност. Друг важен момент е честотата на използване на софтуера. След като определите тези две неща вие ясно ще откроите нуждите на вашия бизнес.

2.Какви функционалности са ви нужни

Различните софтуерни счетоводни програми предлагат определени функционалности. Ако добре познавате вашия бизнес, то лесно ще може да определите кои функционалности ще влязат в най-добра употреба според нуждите на вашето предприятие.

На пазара има подходящи програми както за големи бизнеси, които реализират високи обороти, така и за малки бизнеси с печалба под 50 000 лв годишно.

3.Изследвайте пазара

Преди покупката на счетоводен софтуер ви съветваме да се запознаете подробно с предлаганите програми, които отговарят на нуждите на вашия бизнес. Някои софтуери предлагат демо версия или безплатен пробен период, което е чуден начин да изпробвате програмата и да видите, дали тя отговаря на вашите очаквания.

Тестването на различни програми ще ви помогне да изберете и подходящ интерфейс, с който ще ви е приятно да работите. Някои софтуери също предлагат допълнителни специализирани услуги, които може да отговарят на нуждите на вашия бизнес.

Изследването на пазара също ще ви помогне да определите реалистичен бюджет, който да инвестирате в покупката на софтуер за счетоводство.

4.Консултирайте се със счетоводител

Съветваме ви, ако до сега не сте правили покупка на счетоводен софтуер да се съветвате със счетоводител. Тези професионалисти добре познават най-използваните програми и могат да ви насочат кои от тях най-добре отговарят на нуждите на вашия бизнес.

Счетоводителите на Contract.bg могат да ви помогнат не само при избора на софтуер, но и при неговото настройване, за да може да започнете да го използвате веднага след покупката.

Оценете:
4.43 80