• ул. Славянска 9, гр. София
  • Пон - Пет 9:00 - 18:00
  • +359 886 975 008

Кои са задължителните застраховки по закон

  1. Счетоводна къща Contract.bg
  2. Блог
  3. Кои са задължителните застраховки по закон
Кои са задължителните застраховки по закон

В България, както и във всяка друга правова държава, съществуват закони, които е доста добре да бъдат спазвани, за да може обществото да се развива напред. За да сте доволни и щастливи от живота, който водите, за вас е добре да сте част от онази група хора, която наричат изрядни и по-скоро съвестни.

Самодисциплината, която е необходима, за да не се опитвате да измисляте нови и нови варианти да „измамите системата“, е доста голяма. Човек е добре да намира варианти да му е лесно, но не е добре, когато това да си над другите се превърне в основна и единствена цел.

Какво казва законодателството за застраховките

Законът в България разделя застраховките на задължителни и такива, които се сключват по желание. Задължителните застраховки са Гражданската отговорност, Отговорност на превозвача (когато става въпрос за транспортни фирми), застраховка трудова злополука, злополука на местата, медицинска застраховка за чужденци в България и т.н.

Всеки човек, който извършва дейност, която изисква такава застраховка трябва да я сключи, за да може дейността му да не бъде сметната за напълно неправомерна и да се наложи да я преустанови. Именно заради това, вие като съвестни граждани на Република България трябва да спазите закона и да бъдете максимално изпълнителни в това отношение.

Ако има детайли около задължителните застраховки по закон, предлагаме ви нашата помощ. Така ще знаете откъде да тръгнете и къде да стигнете.

Кой може да ни помогне да бъдем изрядни в застраховките

Онова, което се говори за застраховките в България, е меко казано подигравателно. Защо?

Това е така, защото българинът се мисли за недосегаем от гледна точка на това, че на него нещастен случай не може да промени развитието в живота му или нещо такова. За него няма неща, които да се случат изцяло непредвидено.

Този начин на мислене е погубил здравето на много хора и това са неща, които е ясно, че не трябва да се случват много често. По-скоро не трябва да се допускат от страна и на институции (налагане на контрол), и от хората (възпитание на самодисциплина).

Това, което е добре да направите след като прочетохте за всички задължителни застраховки, които трябва да имате, за да сте изрядни български граждани, е да се свържете с хора, които лесно, бързо и ефективно да ви насочат накъде точно да тръгнете, за да бъдете в крак с нещата, които се случват около вас.

Ако направите нещата по този начин, то вие вече имате самодисциплината, която ви е необходима, за да поддържате този начин на изряден живот, съгласно всички стандарти. Не си мислете, че сте недосегаеми, защото случайността наистина не подбира – тя просто си хваща обстоятелствата и ни прави да изглеждаме смешни по отношение на всеки един аспект.

Всяка предвидимост изчезва и в такъв момент е добре човек да е „въоръжен“ с пълен набор от застраховки, които може да има. Бъдете сигурни, че не във всяка ситуация някой бди над вас – трябва и малко самосъхранение.

Ако все още не сте напълно наясно как стоят нещата със застраховките – очакваме ви, за да поговорим повече за вашата ситуация. Ние сме насреща, за да ви обясним как ще е най-добре да постъпите и откъде да започнете.

Оценете:
5.00 1

ОБАДЕТЕ СЕ