• ул. Славянска 9, гр. София
  • Пон - Пет 9:00 - 18:00
  • +359 886 975 008

Как да продавате стоки онлайн без касов апарат

  1. Счетоводна фирма Contract.bg
  2. Блог
  3. Как да продавате стоки онлайн без касов апарат
Как да продавате стоки онлайн без касов апарат

Онлайн магазините са нещо, което отбелязва изключително голям прогрес през последните години.

Навсякъде в Интернет пространството могат да се видят платени реклами на разнообразни стоки и услуги, предлагани от най-различни производители и фирми, които от своя страна са в различна ниша.

Е, освен до разнообразие, това доведе и до всевъзможни варианти, по които законът да се заобикаля изключително ефективно, но това, естествено води до проблеми за държавата ни.

Ето защо това не трябва да прераства в редовна практика, както и да се превръща в навик на всеки търговец, намиращ се в онлайн пространството.

„Всички тези законови наредби ме ограничават“

Това твърдение е удобно в много от ситуациите, но не и във всяка от тях. Всъщност, след въвеждането на Н-18 и разпространението на специализирания Софтуер за управление на продажбите в търговските обекти (СУПТО) нещата придобиват малко по-различен вид.

Масовото схващане сред търговците е, че всяка активна наредба задължително води след себе си десетки варианти държавата да ощети своите производители и бизнеси в обслужващия сектор.

Днес в този текст, част от Интернет сайта на Contract.bg, където можете да намерите точната счетоводна услуга и за вашия бизнес, независимо от това дали е физически или онлайн, ще намерите повече информация и варианти да продавате стоки през Интернет без касов бон.

Сценарий #1: Неприсъствени плащания

Както знаете, не е лесно човек да се отчете стриктно, когато плащанията са без физическо присъствие и на двете страни.

С новите наредби в Н-18, които засягат изцяло онлайн магазините, се позволява на търговските „обекти“ в Интернет да не издават касов бон от фискално устройство.

Това е така, защото има възможност да се издават други видове документи, удостоверяващи плащането.

Естествено, нещата ще се случват така, когато са изпълнени други условия, идващи с наредбата.

Под „неприсъствени плащания“ се има предвид всяко плащане на парична сума посредством дебитна или кредитна карта.

Сценарий #2: Пощенски Паричен Превод (ППП)

Първо, преди да се пише каквото и да е било за ППП, може би трябва да обясним какво представлява това. Как можете да го направите, когато сте собственик на електронен магазин.

Като за начало, вие имате нужда от това да сключите договор с куриерска фирма в страната. Този договор трябва да се подпише само и единствено за случаите, характеризиращи се с наложен платеж, когато реално ще има някакво предаване на пари в брой.

Каква е процедурата пир ППП?

Когато се прави плащане от клиента ви, куриерската фирма ще издаде разписка, който е признат от законодателството официален документ, заместващ изцяло касовия бон.

Направената разписка се дава на клиента и по този начин той ще може да докаже, че реално е заплатил за този продукт и го получил.

Важна подробност е тази, че съветът на експертите е дори на физически лица да се издава фактура, за да може, ако има рекламация, сумата да се възвърне на клиента по-лесно.

След като сумата е взета от клиента, тя се подава към вашата банкова сметка, но това се случва от куриерската фирма, а не директно от потребителя на Интернет магазина.

Сценарий #3: СУПТО играе ролята на касов бон – вярно или не

След последните промени в Н-18 става ясно, че СУПТО, където се въвеждат достатъчно подробни данни за покупко-продажбата, може да замести физическия касов бон.

Това дава на собствениците на онлайн магазини свободата, от която се нуждаеха.

Надеждата на всички от екипа на Contract.bg е този текст да ви е харесал. В сайта можете да намерите и опциите ни за наемане на счетоводен служител за вашия бизнес.

Оценете:
4.52 94