• ул. Славянска 9, гр. София
  • Пон - Пет 9:00 - 18:00
  • +359 886 975 008

Счетоводни грешки, които трябва да се избягват в малки компании

  1. Счетоводна фирма Contract.bg
  2. Блог
  3. Счетоводни грешки, които трябва да се избягват в малки компании
Счетоводни грешки, които трябва да се избягват в малки компании

Избягването на счетоводни грешки не само ще ви донесе спокойствие, но може да ви помогне да спестите средства и излишни нерви. Дори успешния бизнес може да претърпи големи загуби при наличието на често срещани счетоводни грешки.

Нашата дългогодишна практика показва, че дори и най-опитните бизнесмени могат да допуснат скъпоструващи за бизнес грешки. Най-често срещаните сред тях водят до неплатени в срок данъци, злоупотреби, глоби или излишни такси и начисляването на лихви.

Ние ви съветваме винаги да се доверявате на професионални счетоводители, чийто опит гарантира, че ще избегнете скъпоструващи счетоводни грешки. Може да се свържете със специалистите на Contract.bg чрез контактната форма в нашия уебсайт.

5 най-често срещани грешки в счетоводството

Воденето на счетоводно отчитане, документация и следенето на срокове за плащане на данъци не е за всеки. Не е казано, че щом искате да развиете собствен бизнес трябва да се потопите дълбоко в счетоводната материя. Може да се доверите на професионалисти в сферата, за да си осигурите успокоение.

Въпреки това е добре да знаете основните неща в счетоводството на малкия бизнес, за да избегнете тези 5 грешки, които могат да създадат хаос в управлението на вашата фирма.

1. Самостоятелно управление на сметки

Воденето на счетоводство за малък бизнес изглежда лесно за много хора. Те предприемат самостоятелно отчитане на счетоводна дейност от дома си без да имат нужните знания и без да се  запознали с детайли със счетоводството на малкия бизнес.

Това е груба грешка, която лесно може да бъде избегната ако решите да се доверите на Contract.bg.

2. Избирате най-евтините услуги

Много собственици на новосъздадени бизнеси избират евтини счетоводни услуги, в стремежа си да спестят средства. Както се казва, евтиното излиза скъпо.

Квалифицираните експерти не предлагат услугите си на ниски цени, но гарантират професионално отношение, което няма да ви излезе скъпо след време.

3. Неспазване на срокове

Ако сами сте се нагърбили с нелеката задача да водите счетоводството на вашата фирма, то е възможно често да се случва да изпускате срокове за отчитане на определени документи.

Забавянето в осчетоводяването може да доведе до проверка на фирмата ви от отговорните за това органи.

4. Липса на структура в организацията

Съхраняването на фактури, разписки, договори, декларации и документи от всякакъв тип е много важно за коректното отчитане.

Ако сте награбили много дини под една мишница и едновременно с това се опитвате да създадете организация в счетоводството, то със сигурност едно от нещата няма да бъде свършено качествено.

5. Нежелание за работа със специалисти

Много собственици на малък, развиващ се бизнес не желаят да потърсят професионална помощ от счетоводител. Те са убедени, че знаят какво правят и нямат доверие на специалисти в сферата на счетоводството.

Това може да им изиграе лоша шега и да се наложи да се разделят с бизнеса си много преди да са готови за това.

Оценете:
4.5 1