• ул. Славянска 9, гр. София
  • Пон - Пет 9:00 - 18:00
  • +359 886 975 008

Как да изберете качествено управление на финансите си

  1. Счетоводна фирма Contract.bg
  2. Блог
  3. Как да изберете качествено управление на финансите си
Как да изберете качествено управление на финансите си

Ако сте решили, че е време да наемете някой, който да управлява финансите ви, то следващата стъпка ще е да изберете кой точно счетоводител/счетоводна фирма да ангажирате.

Важно е да си дадете нужното време, за да направите това внимателно и със сигурност има няколко неща, които ще искате да вземете предвид. Трябва да помислите за въпроси като местоположението на вашия финансов управител, разпределението на работното натоварване, както и услугите, които той предоставя. Помислите и за това колко ще ви излезе да плащате на човека/фирмата, който ще се грижи за финансите ви и за това дали той/те може да ви помогне да оптимизирате и намалите разходите на бизнеса ви.

От най-голям интерес за вас е да се сдобиете с опитен и способен човек, който ще управлява една от най-важните области във вашия бизнес – финансите ви. Правилният човек ще ви спестява все повече време и пари с всяка следваща година.

Затова ви представяме няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете качествено управление на финансите си.

Запитайте се – важно ли е местоположението

В миналото със сигурност имаше огромно значение дали счетоводителят на компанията ви се намира близо до нея. Но със съвременните технологии и възможността за онлайн комуникация, този въпрос не стои на дневен ред.

Далеч по-важно е да намерите човек, който отговаря на потребностите на вашата фирма и вашия бизнес.

Потърсете счетоводител с релевантна експертиза

Ще ви е нужен някой с опит и експертиза по отношение на изготвянето на данъчни декларации и финансови документи за компании с подобна големина и приходи на вашата.

Още по-добре би било, ако този човек е работил с компании, които са близки до вашия пазарен сектор, тъй като това ще му помогне да разбере специфичните нужди на вашия бизнес.

Потърсете си човек, който мисли как да ви спести пари

Някои счетоводители ще правят малко повече от това, което се изисква от тях. Истински качествените ще наредят нещата така, че да работят във ваша полза, в същото време спестявайки ви пари.

Така че преди да си изберете някой, който ще управлява финансите ви, попитайте го за предложения, които ще спестят пари на бизнеса ви.

Интервюирайте няколко кандидата, преди да решите

Както с всяко друго нещо в живота, не приемайте веднага първата оферта, която получите. Подредете нещата си така, че да имате избор и да може да сравните няколко кандидати и техните оферти. Тогава ще имате възможност да изберете най-доброто за вас и вашия бизнес.

Проверете човека, с който смятате да работите

Важно е да проведете разговори с някои от клиентите на бъдещия ви счетоводител, преди да сложите подписа си където и да било. Ако той е професионалист, вероятно той самият ще ви представи контакти за отзиви. Това ще ви помогне да потвърдите част от информацията, която той самият ви е предоставил.

Връзката с неговите клиенти ще ви е от полза и за това да чуете от първа ръка за работните отношения, които счетоводителят е имал със своите клиенти.

Добрите счетоводители ще помогнат на компанията ви да расте

Може би всичко, което прочетохте дотук, ще ви прозвучи повече като брачен съюз, отколкото като бизнес отношения и има добра причина да е така. Вашият счетоводител ще се превърне в близък човек, който ще оперира с данни и информация на вашата компания, така че изборът му не е решение, което трябва да бъде взето с лека ръка. Ще ви е нужен човек/фирма, на когото може да се доверите, който притежава нужния опит и който ще бъде до вас, когато имате нужда от него.

Добрите мениджъри на финанси помагат на компаниите да растат, като управляват комплексната финансова работа и предлагат съвети по отношение на практични бизнес въпроси. Това със сигурност ще ви спести пари в краткосрочен и дългосрочен план.

Оценете:
4.6 71